Robot leveranse postmates leverer mat

Levering på døra gjort enkelt – Det bare funker!

Vi har lest mye om hvordan store tech selskaper utvikler smarte og effektive løsninger. Flere tradisjonelle yrker vil nok utfordres som følge av utviklingen. Både AI (Artificial Intelligence), maskinlæring og roboter har kommet for å bli.

Selv om det kan ta en stund før denne teknologien tar en større andel av de tradisjonelle yrkene, er det allerede mange smarte løsninger på markedet. En av disse er Roboten “Serve” fra firmaet “Postmates” (Se video lenger ned i artikkelen).

Roboten “Serve” fra Postmates leverer hjem på dør

Å bruke roboter til å levere varer er ikke et nytt fenomen, og i LA begynner denne type roboter virkelig å skyte fart. Selv om det kanskje kan virke ganske primitivt, er roboten full av teknologi. I tillegg er leveranse oppgaver roboter relativt enkelt kan utføre.

Yrker som krever lav utdannelse vil i enda større grad bli utfordret av roboter, AI og maskinlæring. Dette er oppgaver som enklere kan erstattes og det kreves derfor mindre avansert teknologi.

Postmates

En av aktørene som virkelig har blitt store på hjemlevering er selskapet Postmates. De forventer også sterk vekst i årene som kommer og har investert i teknologi som både er effektiv og pålitelig. Nylig kom de ut med sin siste Robot “Serve”. Postmates leverer ikke bare mat, men også en rekke andre dagligvareprodukter til sine kunder.

Målet er at roboten skal kunne gjøre «real time» valg basert på det som foregår rundt, og her har de allerede kommet langt. I tillegg er dette en maskin som leverer på tid.

Avanserte teknologi

Roboten “ Serve” kan ved første øyekast se ganske enkel ut, men den har en avansert teknologi. Den finner selv ut hva som er den beste ruten for leveransen, og utviklerne har skapt en software som gir roboten menneskelige egenskaper. Blant annet forstår den hvordan den skal reagere på forbipasserende uten at det virker skremmende. Dette kan også være grunnen til at roboten har to øyne foran som beveger seg.

Hva med fortauskanter og trafikklys?

Serve har en rekke kameraer, og selv om den ikke har fullstendig 360 graders perspektiv, så har den mer enn nok til å utføre oppgavene. Roboten har heller ingen utfordringer med å lese trafikkbilde, trafikklys eller komme seg over fortautskanter. Møter den derimot på vanskelige hindringer klarer den på egenhånd og finne enkleste utvei.

Bestill varene gjennom egen app

Ved å laste ned Postmates appen har du tilgang til hundrevis av lokale forretninger. Når du bestiller gjennom appen vil roboten reise til de stedene du har bestilt varene og deretter levere de hjem til deg. Dette er en fantastisk måte for mindre selskaper å tilby tjenesten «Levert hjem på dør». Når du bestiller vil du motta en egen kode på telefonen som du må benytte for at roboten skal åpne seg og du skal få tilgang på varene du har bestilt. Appen viser hele tiden hvor roboten befinner seg slik at du kan gjøre andre prioriteringer mens du venter. De lover at det maksimalt tar 1 time fra bestilling til du har varene på døra.

Enda en god nyhet

Kanskje den største gleden for alle som er vandt med å bestille på døra, er at den holder det den lover. Vi har ikke hørt om et tilfelle hvor den ikke kommer til avtalt tid.

Video og bilde: Cecilia Foss, LA – 08.04.2020

Kontakt oss gjerne for en samtale

Kontakt oss nå