corona viruset på næringslivet

Hvilken effekt har Coronaviruset på næringslivet?

Mange bedrifter opplever en vanskelig situasjon. Fysiske butikker har store utfordringer. Kundene uteblir, butikker stenges, men hva skjer når dagene blir som normale igjen?

De som driver nettbutikk eller har tjenester som enkelt kan kommuniseres på nett, kan få en «boost» både i og etter Corona pandemien. Men hva har egentlig skjedd i mellomtiden?

Det vil med stor sannsynlighet fremskynde prosessen med å benytte nettet privat og på jobb.

Optigon har fått opplyst at Amazon er på jakt etter svensk- og norsktalende personell. Om dette er for AWS(Amazon web services) eller deres markedskanal er ikke godt å si, men det gir noen indikasjoner på at de vil inn i Norge.

Samtidig bruker nordmenn nettet som aldri før. De som tidligere var skeptiske til å handle på nett, legger nå igjen tusenvis av kroner. Nå har flere måtte gjøre noe de før så som helt utenkelig. De har opprettet kontoer på flere nettsider og har fått god kjennskap til en kanal som de ellers ikke prioriterte. Det er naturlig at de driver multi- eller omnikanaler med fysiske butikker vil flytte langt mer av salget fra butikken over til nettet.

Hjemmekontor Optigon

Hva med hjemmekontor?

De fleste bedrifter har hjemmekontor i disse dager og benytter Skype, Microsoft Teams meeting, Google Hangouts eller lignende tjenester for å kommunisere med kollegaer og kunder. Det er ingen tvil om at disse tjenestene fungerer godt. Bedrifter som tidligere ikke har benyttet denne formen for kommunikasjon vil se hvor bra dette fungerer og kan forsterke denne type kommunikasjon i større grad etter Corona pandemien har lagt seg.

Så hva kan du gjøre nå?

Nettet har den fordelen at man får redusert de faste kostnaden betraktelig i motsetning til de fysiske butikkene som ofte medfører høye driftskostnader. For deg som har fysisk utsalgssted kan du fortsatt gjøre mye.

Gå gjennom alle kostnader som løper når butikken er stengt. Ta kontakt med huseier, banker og leverandører. Hør om det er mulig å få en utsettelse eller få redusert kostnadene for en periode. Vi lever heldigvis i et samfunn hvor de fleste har forståelse for situasjonen vi er i.

Rekordomsetning

En rekke bedrifter kan få rekord omsetning i månedene etter Coronaen har gitt seg. Når markedet åpner igjen vil det for produsenter og merkevareeiere kunne by på rekordomsetning. Pass på at din bedrift er forberedt. Ha personell tilgjengelig i alle ledd, og gjør endringer på ferielister hvis nødvendig.

Optigon hjelper bedrifter med synlighet på nett, og vi kan vise til gode dokumenterte resultater. Trenger du bistand til å få synlighet på nett. Kontakt oss for en hyggelig prat.

Kontakt oss gjerne for en samtale

Kontakt oss nå